Gunther Loos Constructions   |   T +32 (0)485 64 55 30   |   info@gl-c.eu   |   home

loodgieterij en verwarming

Met verwarming wordt bedoeld het verhogen van de temperatuur van een object of een ruimte. Daarvoor wordt energie gebruikt, in de vorm van elektrische stroom die door een elektrische weerstand stroomt, of door verbranding van een energiebron zoals hout, kolen, gas of olie.

soorten
centrale verwarming

Centrale verwarming (cv) (vaak chauffage genoemd) is een verwarmingssysteem, waarbij de warmte die nodig is voor de verwarming van de vertrekken van een gebouw, centraal wordt opgewekt en met behulp van een warmteoverbrengend medium (stoom, water of lucht) wordt overgebracht naar deze vertrekken.

Centraal verwarmde huizen zijn gemeengoed geworden. Het blijkt, mits goed gebruikt, de meest voordelige manier om een huis comfortabel te verwarmen. Het meest bekend is het systeem waarbij radiatoren staan opgesteld in de te verwarmen vertrekken. Ze worden voorzien van opgewarmd water dat via een leidingstelsel vanuit een centraleverwarmingsketel wordt aangevoerd. Bij een ander systeem wordt warme lucht via een kanalenstelsel rechtstreeks in de vertrekken geblazen.

open haard

Een open haard is een vuurplaats in huis, primair voor ruimteverwarming, en daarnaast soms nog andere doeleinden dienend, namelijk om voedsel te koken en heet water te bereiden, om voedingsmiddelen te conserveren door te roken, voor verlichting, en om de ventilatie te bevorderen.

kachel

Een kachel is een verwarmingsapparaat waarin de warmte door middel van verbranding van brandstof, zoals stookolie, aardgas of een andere gassoort zoals steenkoolgas, hout, turf, bruinkool of steenkool, wordt opgewekt, of door middel van elektrische energie zoals bij een straalkachel.

Een kachel is in het algemeen gebouwd voor de verbranding van ��n soort brandstof: gaskachel, houtkachel, pelletkachel, turfkachel, kolenkachel, oliekachel, op huisbrandolie (mazout), petroleumkachel, op petroleum (kerosine), allesbranders kunnen meerdere soorten brandstof gebruiken, zoals hout, turf en steenkool.

warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst door middel van arbeid. De meest voorkomende toepassing is in koelkasten, waar de warmtepomp wordt gebruikt om de ruimte in de kast te koelen. In dit soort toepassingen wordt de warmtepomp koelmachine genoemd. De ruimte buiten de koelkast wordt hierbij opgewarmd, zodat warmtepompen ook kunnen worden ingezet voor ruimteverwarming. Bijvoorbeeld in supermarkten kan de warmte die uit de koelvitrines gepompt wordt, bijdragen aan de verwarming van de winkelruimte.

Warmtepompen worden ook gebruikt voor verwarming van gebouwen. Vooral als zij gecombineerd worden met zonnecollectoren, kunnen ze een grote vermindering van de CO2-uitstoot helpen realiseren.

leidingen
alupex

Alupex is een leidingsysteem dat bestaat uit meerlaagse leidingen en messing schroef- of persfittingen.

Het persfittingsysteem levert een permanente en onlosmakelijke verbinding op. Dit is mogelijk dankzij een optimaal ontwerp van de fittingen, het gebruik van hoogwaardige meerlaagse leidingen en de juiste gereedschappen.

Toepassingsgebieden:

  • Sanitaire koud- en warmwatersystemen
  • Verwarming (radiatorverbindingen)
  • Gas

Voordelen:

  • Uitbreidbaar zonder kwaliteitsverlies, buigzaam en eenvoudig te verwerken
  • Systeemgarantie met permanente verbinding
  • Verbinding zonder o-ringen, geen corrosie
  • Zonder lassen
  • Leidingsystemen zonder overlap � stompe lasnaad in de lengte
  • Duurzaam kwaliteitsproduct geproduceerd met kruiselingse verbindingen
  • Schuurvast met buitenlaag van PE-X

koper

Waterleidingbuizen van koper kunnen door middel van messing knelkoppelingen of solderen met soldeerfittingen en soldeertin aan elkaar worden verbonden. In soldeer voor drinkwaterleidingen mag geen lood meer zijn verwerkt.

Klanteninfo: www.buderus.be en www.vanmarcke.be